Esztergomi érmes a horgász világbajnokságon

  

 

Esztergomi érmes a horgász világbajnokságon

 

A hétvégén rendezték meg a szerbiai Újvidék mellett található DTD-csatornán a 66. Nemzetek Világbajnokságát, ahol 32 ország közül a magyar csapat a bronzérmet szerezte meg. Az érmes csapat tagja volt Csőregi Balázs, az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja.

 

A versenyző elmondta, a horgászat Forma 1-ének is nevezhető megmérettetésen a francia és az olasz csapatot nem lehetett befogni, a harmadik helyért azonban nagyon nagy harc bontakozott ki. A horvátok, angolok, hollandok mellett a belgák is igényt tartottak a dobogó még kiadó helyére. Ezért a pozícióért legalább olyan kemény küzdelem bontakozott ki, mint az első helyért.

 

A versenyben kifogott halak kilencven százaléka törpeharcsa volt, elvétve akadt 1-2 keszeg. A harcsák közül a 6-8 dekásak már nagynak számítottak. Csőregi Balázs a verseny második napján ezekből fogott ki 170 darabot a négy órás szintidőn belül. A fogott összsúly nyolc és fél kiló volt, ezzel azon a napon 160 horgászból ő volt a legeredményesebb.

 

A 32 ország versenyzői öt napig edzettek a csatorna mellett. Ekkor lehetett beállítani a szerelékeket, kitapasztalni a vízmélységet, kipróbálni a különféle csalikat, egyszóval kialakítani a stratégiát. A bronzérem értékeléséhez tudni kell, hogy a versenyen a horgászoknak végig negyven fokos hőségben volt részük.

 

A csapat tagjai: Szénási Béla kapitány, Ambrus Tibor másodkapitány, Csillag László, Csöregi Balázs, Nagy András, Szákovics Imre, ifj. Varga József és Walter Tamás versenyzők.

 

 

 

Keresés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 28 vendég és 0 tag böngészi

Logo

kemhesz-logo

Komárom-Esztergom Megyei
Horgászegyesületek Szövetsége 

 indent1Tatabánya, 2800 II. Bánhidai ltp. 107.

con tel 06-34 / 310-453

emailButton Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2017